Mijn Skills

Voor het maken van websites en webapplicaties gebruik je speciaal gecreërde talen om te coderen. Hier vind je de talen die ik beheers met een kleine uitleg erbij.

hmtl

HTML

HTML is de taal die gebruikt wordt om aan te geven wat de functie van een gecodeerd stukje op de website is. nav is voor de navigatie in de pagina, H is een header (hoofdstuktitel), p is Tekstblok (paragraaf) etc. Deze aanduidingen zorgen ervoor dat de inhoud netjes wordt weergegeven in een specifieke opmaak. Eens in de zoveel tijd worden er nieuwe coderingen of functies toegevoegd, waarna er een nieuwe versie uitkomt. Momenteel is HTML versie 5 de nieuwste versie die wereldwijd gebruikt wordt.

CSS

CSS is de taal die de opmaak aanpast. Denk hierbij o.a. aan lettertype, lettergrootte, achtergrond kleur, tekstkleur, marges en uitlijning. Versie 3 is de nieuwste versie die wereldwijd gebruikt wordt.

css
php

PHP

PHP is de taal die onderandere communiceerd met de database (verbinding maakt) en de resultaten ophaalt. Deze resultaten kunnen m.b.v. HTML weergegeven worden. PHP wordt altijd buiten het zicht (op de server) uitgevoerd en zal niet zichtbaar zijn binnen de pagina.

JavaScript

JavaScript is een taal die gebruikt wordt om bepaalde acties uit te voeren, dit kan zijn op de server, maar ook binnen de website. Denk hierbij aan het wijzigen van een achtergrond kleur, etc.

js
sql

SQL

SQL is de taal die de database gebruikt om gegevens op te halen voor gebruik in PHP. Zoals het opvragen (Select), toevoegen (Insert) en het wijzigen (Update) van gegevens.